marți, 21 noiembrie 2017

Biblioteca Pietrari și voluntarii ei, pentru a treia oară consecutiv, printre finaliștii Galei Naționale a Voluntarilor

Federația VOLUM – Federația Organizațiilor care sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România are plăcerea să anunțe finaliștii selectați să participe la Gala Națională a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga țară. Pentru al șaptelea an consecutiv, evenimentul reunește organizații neguvernamentale, instituții publice și companii, pentru a oferi o binemeritată recunoaștere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitate.
În perioada 20 septembrie - 17 octombrie, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice care implică voluntari au nominalizat inițiative și persoane care contribuie la schimbarea comunității. În urma perioadei de preselecții, din cele 204 aplicații, au fost selectați 119 finaliști, astfel: 53 de nominalizări pentru categoria Proiectul de Voluntariat al anului, 43 de nominalizări pentru categoria Voluntarul anului, 11 nominalizări pentru categoria Coordonatorul de voluntari al anului și 12 nominalizări pentru categoria Echipa de voluntari a anului - introdusă anul acesta în competiție.
Până pe 5 decembrie, cele 119 lucrări finaliste sunt jurizate de către cei 33 de membri ai juriului, conform criteriilor și regulamentului, făcute publice pe site-ul competiției. Din juriu fac parte reprezentanți ai instituțiilor publice, companii sau organizații neguvernamentale cu expertiză în domeniile jurizate. Câștigătorii vor fi anunțați public și premiați în data de 19 decembrie 2017, la Gala Națională a Voluntarilor.

În acest an Biblioteca Pietrari a fost nominalizată ca și finalist la secțiunea Proiectul de voluntariat al anului în domeniul sport și recreere cu aplicația intitulată "Ora de codare", iar Anca Drăghici a fost nominalizată la titlul de Voluntarul anului în domeniul educație pentru participarea ca și trainer-voluntar specializat în pregătirea suplimentară în domeniul informaticii și programării a copiilor participanți în proiectul mai sus menționat, proiect ce se derulează la Pietrari încă din anul 2015.


Sperăm ca și în acest an să ne întoarcem cu un premiu de la Gală, așa cum s-a întâmplat și anul trecut când o altă biblio-voluntară din Pietrari, Maria-Gabriela Preda, a căștigat premiul de Voluntarul anului în domeniul artă și cultură prin coordonarea proiectului "Șoapte pentru suflete", proiect derulat în programul de voluntariat al Bibliotecii Pietrari intitulat "Dar de bibliovoluntar" la care au participat un număr de 38 de voluntari înscriși în frumoasa echipă de voluntari ai bibliotecii.

Bibliotecar,
Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu