luni, 22 mai 2017

Curs Lideri Award, 13 și 14 mai 2017, la Bibliotecă

În zilele de 13 şi 14 mai 2017, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea a avut loc cursul de formare de lideri Award organizat de Fundația The Duke of Edinburgh's International Award Romania în parteneriat cu Asociaţia „Zâmbete Colorate” Antoanela Enacache. La curs au fost 20 de participanți (cadre didactice, bibliotecari, reprezentanţi ai ONG-urilor vâlcene). Trainerii Carmen Dragomir, manager formare, şi George Apostu, manager operaţiuni, formatori în cadrul Fundaţiei, au furnizat celor prezenți informații prețioase despre structura programului Award, secţiunile acestuia, precum și obiectivele de dezvoltare ale tinerilor prin activități de mentorat.
Istoricul acestui program debutează în 1956 în Marea Britanie, când Alteța Sa Regală Prinţul Philip, Duce de Edinburgh, soțul reginei Elisabeta a II-a, Kurt Hahn, educaţionalist german şi Lordul John Hunt, liderul primei ascensiuni reuşite pe Everest, au realizat faptul că este nevoie de crearea unor noi posibilităţi de dezvoltare a tinerilor în domenii importante, în special după Al Doilea Război Mondial.
Acest program reprezintă cea mai importantă inițiativă care vizează dezvoltarea personală a tinerilor,fiind accesat în ultimii 60 de ani de peste 8 milioane de tineri din peste 140 de ţări şi teritorii. Programul Award se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 ani și a fost introdus în România în anul 1991 de sora Agnes în Parohia Romano-Catolică din Motru, fiind ulterior implementat cu succes la nivel naţional. Începând cu anul 2013, este patronat de Alteța Sa Regală, Principesa Moștenitoare Margareta a României, iar în anul 2014 este recunoscut ca fiind cel mai bun program de tineret din România în cadrul Galei Naționale a Societății Civile.


Imagini curs


Imagini curs pagina Award Romania

După acest curs am trecut la organizare...








Există un moment al implicării și al acțiunii, există un moment al provocărilor și, când toate aceste momente sunt asumate sincer, inevitabil va fi și momentul reușitei și al recunoașterii meritelor. Extiderea programului Award se face către toți tinerii, indiferent de mediul de proveniență al acestora. O primă întâlnire de prezentare a acestui program de dezvoltare personală a tinerilor din mica noastră comunitate, a avut loc ieri, la bibliotecă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu