luni, 30 iunie 2014

Incepe "Vacanta la biblioteca" :)


Imagini din timpul desfasurarii activitatilor de vacanta gasiti la adresa:

Incheierea Programului "Vacanta la biblioteca"a avut loc vineri 1 august 2014 cand ne-am distrat, am cantat si am dansat la balul mascat, ne-am jucat, am mancat prajiturele si am baut suc, am primit diplome si premii in carti pentru ca am fost cuminti si ascultatori...
Programul primei saptamani


Program saptamana a II-a




marți, 24 iunie 2014

Un nou concurs international castigat de noi


ACCUCOMS, un important furnizor de servicii de vânzare și marketing pentru publicatii academice și profesioniste din întreaga lume, infiintat in 2004, are o experienta vasta in reprezentarea la nivel mondial, telesales, business intelligence și  marketing internațional, cu clienții, de la edituri de nivel mondial pana la editori medii și mici. Echipa multilingv ACCUCOMS operează de la sediul central din Olanda si are birouri in SUA, America Latină, India, Turcia, Orientul Mijlociu și Asia Pacific
Biblioteca Pietrari a participat prin intermediul retelei de socializare Facebook la concursul de fotografie "Are YOU our Most Inspiring Librarian?" propus de ACCUCOMS si, dupa o competitie destul de stransa cu alti bibliotecari din tari ca Pakistan, Serbia, Africa de Sud, Peru, Croatia si India a castigat un e-reader Kindle Fire si un abonament de 1 an de zile la orice IOS Press academic jurnal din oferta lor.
" Hands up for Popescu Crina - a Romanian librarian and the winner of our MOST INSPIRING LIBRARIAN COMPETITION! Popescu's winning image caption says the following:

"In Pietrari, a village of about 3,000 people, inactive lifestyles, poor diet and lack of information about nutrition means that over 25% of people are overweight. Concerned librarians decided to help the community get back in shape on the program 'Be Fit Not Fat'. Children and adults use an exercise console for a workout in the library. 'Be Fit Not Fat' combines action with interaction. During physical exercise classes participants use a Wii Fit Plus console. This is a video gaming console programmed for fitness training. The console transmits a moving image of a fitness trainer to a television screen. Exercisers then create their own exercise programme by using a remote control device to manipulate the image of the trainer." 



A huge thank you to all librarians who submitted their votes! We were very happy to receive all the inspiring entries. Watch this space for more exciting competitions for librarians!" 

Adresa la care este facut anuntul castigatorului

Cele 954 de voturi ale sustinatorilor nostri au fost decisive in castigarea acestui concurs. Nu pot decat sa le multumesc inca o data tuturor si sa astept cu nerabdare premiul acesta minunat prin care vom putea completa colectiile bibliotecii noastre cu volume in format electronic.

Alta serbare, alti copii frumosi :*

Anul scolar se incheie, biblioteca este plina de copii, repetam la nesfarsit scenete si cuplete, dar copiii m-au rugat sa-i ajut sa pregateasca un moment mai special, un...dans modern, iar serbarea lor sa se tina in biblioteca. Dansul este acelasi cu cel pregatit cu fetele din clasa a VIII-a pentru banchetul lor, ce a fost prezentat in fata dascalilor si colegilor in cea mai frumoasa seara a lor...
Pot sa-i refuz? In niciun caz!
Nu se vede din fotografiile noastre, pentru ca de emotii, am...uitat sa imortalizam momentele acestea minunate...dar, nu conteaza, o sa mai dansam la biblioteca, nu, fetelor???

La revedere, dragii mei!

..."Timp,
Incotro mergi?
Spre ce meleaguri noi, grabit, alergi?
Cum
Poti intr-o zi
Sa schimbi in oameni mari niste copii?"...
Anii de școală au luat sfârşit şi pentru boboceii din 2010. Pe porţile școlii noastre va ieși o nouă serie de absolvenţi. Noi, cei mari, am încercat să ne facem datoria şi faţă de această generaţie. Ne-am străduit să le transmitem informaţii, să le formăm deprinderi, competenţe, abilităţi şi să-i ajutăm să-şi însuşească un sistem corect de valori. Sunt sigură că ne vor mulţumi, peste ani, pentru tot ceea ce am făcut pentru ei.
Personal, mă simt ataşată de aceşti copii. Mă leagă de ei amintiri frumoase. Cu mulţi dintre ei am desfăşurat numeroase "nebunii" în biblioteca ”mea”. La despărţire, zilele acestea, nu am putut să le spun prea multe cuvinte. Ceea ce am avut să le spun, le-am spus de-a lungul anilor. Sper să îşi amintească cu plăcere de tot ce am făcut împreună şi să nu uite învăţăturile pe care le-am transmis. O parte dintre ei nu ne vor uita şi vor reveni, din când în când, alături de noi. Noi îi vom aştepta cu drag.


La revedere, clasa a VIII-a 


Banii pe net

Banii pe Net este un program online de educaţie şi popularizare a comerţului electronic în rândul tuturor românilor. Fie că vorbim de adulţi, copii sau bătrâni, scopul acestui ghid complet de e-commerce este de a face tranzacţiile digitale tot mai cunoscute şi mai de încredere în rândul tuturor. Mai multe informatii puteti afla la Biblioteca Pietrari care deruleaza acest program pe tot parcursul anului 2014.

Imagini program 

Testarea AMN

In perioada 23 -29 mai 2014 elevii claselor a VIII-a de la Scoala Pietrari au venit la biblioteca pentru a putea folosi produsul Insight Entrée pus la dispozitie de AMN, un test de evaluare si orientare profesionala prin care se vor cunoaşte mai bine pe ei înşişi, vor avea o imagine mai clară asupra obiectivelor individuale, atât personale cât şi profesionale, şi vor şti care sunt paşii pe care trebuie să-i urmeze pentru a realiza ceea ce şi-au propus.
AMN şi-a început activitatea în Olanda în anul 1997 iar în prezent este lider de piaţă în domeniul în care activează. AMN furnizează aplicaţii software, conţinut şi servicii de calitate tuturor organizaţiilor interesate de dezvoltarea cunoştinţelor, competenţelor şi comportamentului elevilor sau a angajaţilor lor.
Iniţialele AMN înseamnă: Assess – Evaluează, Manage – Gestionează şi Navigate – Navighează.
•Evaluarea se referă la procesul de descoperire a talentelor;
•Gestionarea se referă la procesul de generare a rapoartelor şi de gestionare a informaţiilor;
•Navigarea se referă la procesul de stabilirea a metodelor de consiliere corespunzătoare şi de identificare a direcţiilor de studiu care să conducă la realizarea obiectivelor individuale.
AMN deţine o poziţie fruntaşă în cadrul învăţământului profesional din Olanda. În 2010 un număr de 70.000 elevi, reprezentând aproximativ 60% din numărul total de elevi înscrişi în învăţământul profesional, au susţinut testul de evaluare şi orientare profesională Insight Intake.
Evaluarea a fost facuta sub supravegherea prof. Anamaria Sandulescu, prof. Roxana Andronie si prof.Crina Popescu.


Imagini testare 

Zi de zi la biblioteca :)

In ultimul timp nu am reusit sa va mai aratam ce facem noi la biblioteca...pentru ca acum suntem mai relaxati deoarece vine vacanta, ne-am gandit sa facem acest lucru si sa va aratam cum facem fitness folosind consolele, cum citim, desenam, coloram, spunem ghicitori, jucam teatru, invatam sa avem grija de mediu, participam la ore de lb.romana in biblioteca, pregatim scenete si dansuri moderne pentru serbari....Mici sau mari, zi de zi, venim la biblioteca pentru ca aici avem ceva nou de invatat :)

Zi de zi la biblioteca  

Eu iubesc Europa!

Ziua Europei sarbatorita la Biblioteca Pietrari

O zi plina de culoare, o zi plina de bucurie, o zi a Europei si a noastra, a tuturor!




Campania electorala a cartilor

O campanie electorala putin diferita fata de cele pe care le cunoastem, dar care, este mult mai utila decat acestea...
In cadrul proiectului "Jurnalist la tine acasa" a avut loc la biblioteca noastra "Campania electorala a cartilor" prin care adolescentii, folosind mijloacele si metodele moderne de prezentare a cartilor recomandate si citite pe parcursul campaniei (prezentari de tip power point sau prezi, dar si prezentari traditionale, respectiv postere si referate, monologuri sau scurte scenete, dupa cum au crezut participantii :) ), au reusit sa demonstreze ca LECTURA bine indrumata si adaptata cerintelor varstei, este nu numai importanta pentru dezvoltarea lor intelectuala, cat mai ales placuta si interesanta.
Campania noastra electorala a avut si are ca obiectiv promovarea lecturii de plăcere şi a lecturii interpretative, „socializarea” lecturii prin popularizarea propriilor experienţe de lectură, implicarea, motivarea, stimularea tinerilor cititori.
Campania a fost urmata de participarea adolescentilor la cursul de jurnalism derulat in perioada februarie-martie la biblioteca, prin care acestia au invatat sa editeze si sa prelucreze fotografii, sa scrie articole si editoriale, sa utilizeze programele de editare si procesare text, sa foloseasca programul Microsoft Publisher 2010 si sa redacteze o revista, revista adolescentilor indragostiti de carte si de lectura, o revista realizata in totalitate de ei, la biblioteca. Continutul revistei noastre, intitulata "Jurnalul adolescentilor", are in vedere popularizarea creatiilor literare ale adolescentilor sub forma unor recenzii sau eseuri ce vor prezenta cartile cele mai indragite, trairile acestora, avandu-se in vedere in special formarea gustului şi a interesului pentru lectură, prin lectura de plăcere, demonstrand astfel ca si in aceste zile ADOLESCENTII CITESC si punand astfel bazele unui cerc de lectura.
Indrumatorii proiectului au fost : prof. Anamaria Sandulescu si bibliotecar Crina Popescu.


Campania electorala a cartilor 

Patrula ECO a bibliotecii

Ce am mai facut noi in ultimul timp?
Am invatat cum sa avem grija de mediul inconjurator.
Cum? Pai, am organizat o patrula ECO a bibliotecii care va avea intalniri de doua ori pe luna, prin care dorim sa imprimam atat celor inscrisi in patrula, cat si celor din preajma noastra un comportament firesc, zicem noi, acela de pastra si proteja mediul inconjurator. Stim ca va fi greu, stim ca multi sunt reticenti la acest demers, dar nu vom renunta prea usor.
Credem cu tarie ca, poate, "Nu vom salva tot ce ne-ar placea sa salvam, dar vom salva mai mult decat daca n-am fi incercat deloc.", cum bine zicea Sir Peter Scott.
In aceasta saptamana patrula ECO a ecologizat curtea scolii si a bibliotecii, a plantat flori, a ingrijit arborii din curte, a facut igienizarea spatiului din imediat apropiere a scolii.


Activitatile Patrulei ECO