vineri, 24 ianuarie 2014

Premiu international oferit Bibliotecii Pietrari pentru inovatie

Biblioteca Pietrari se numara printre cei sase fericiti castigatori ai Premiului EIFL pentru Inovatie, pentru utilizarea creativa a TIC in bibliotecile publice.


Cele sase biblioteci inovatoare sunt:
 
Columbia – Biblioteca Publica San Javier-La Loma’s - premiata pentru proiectul de cartografiere care face vizibila comunitatea in mediul on-line;

Croatia Rijeka City Library’s - pentru revista interactiva, on-line, ce ii inspira pe tinerii scriitori si artisti;
 
Estonia – Tallinn Central Library - care a dezvoltat primul serviciu de imprumut de e-book in Estonia;
 
Kenya kenya national library service: doua biblioteci publice care prin dezvoltarea de programe pentru copii si educatori utilizeaza TIC sprijinind astfel educatia in zone indepartate si greu accesibile;
 
Poland – Olsztyn Municipal Public Library’s- - pentru laboratorul TIC ce permite utilizatorilor sa compuna muzica, sa produca filme, sa faca roboti in miscare si altele.
 
Romania – Pietrari Local Public Library - pentru programul "Fii Fitness nu Fatness" prin care ajuta membrii supraponderali din comunitate sa ajunga la forma fizica dorita.
 
Premiile EIFL-PLIP pentru inovare recompenseaza bibliotecile publice si comunitare care ofera servicii inovatoare cu ajutorul tehnologiei informatiilor si comunicatiilor (TIC) pentru a schimba vietile oamenilor din comunitatile lor. Bibliotecile castigatoare primesc un premiu de 1500 $ ce va fi folosit pentru dezvoltarea acestora, un trofeu, un certificat, precum si oportunitatea de a expune serviciul lor inovativ la o conferinta sau un eveniment international.
Premiile sunt deschise pentru toate bibliotecile publice si comunitare in curs de dezvoltare si tarile in tranzitie. Fiecare apel evidentiaza o problema importanta de dezvoltare a comunitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu